Вход | Регистрация

В Аляска плащат най-добре

Северната дестинация е предпочитана пред САЩ за студентски бригади

В Аляска плащат най-добре

Високото заплащане за извършена работа в Аляска я прави предпочитана дестинация за бригади от студентите в Стопанска академия "Д.А.Ценов" в Свищов. Източното крайбрежие на Северна Америка е предпочитано от студенти, които отиват на бригада в чужбина, не за да печелят пари. Средните щати пък са привлекателни за тези, които отиват на бригада за първа година.

Според хората, занимаващи се с културния обмен на студенти, основният проблем, с който се сблъскват кандидатите при подготовка за бригада в чужбина, е езикът. Ниското ниво на владеене на английски език е пречка за намирането на добра оферта, тъй като работодателите в Америка изискват отлично на владеене на езика.

Финансовият въпрос за онези, които не могат да си позволят да заминат, е решен с отпускането на кредит. Другият фактор за участието в студентска бригада е успехът, който трябва да е минимум добър 4.00.

Анкета, проведена сред студентите от Стопанската академия в Свищов, показва, че студентите са останали с добри впечатления от бригадите в чужбина и биха отишли отново. За всички тях периодът на студентската бригада е времето, през което са имали възможност да се докажат и са натрупали опит. Не на последно място стои и фактът, че по този начин се създават много нови приятелства и полезни връзки.




Източник: Агенция "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар