1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Аляска мечка гризли нападна група тинейджъри

В Аляска мечка гризли нападна група тинейджъри

До идването на полицията и лекарите учениците си оказвали един на друг първа помощ

В Аляска мечка гризли нападна група тинейджъри, излезли на горски поход. Седемте ученици са били от горните гимназиални класове. Инцидентът станал, докато те пресичали ручей в гората Талкитън, разположена на изток от административния център на Аляска Анкъридж.

Мечката била с малко мече и вероятно е сметнала, че децата го застрашават. Двама от учениците тя ранила тежко и те били откарани в болница с медицински хеликоптер. Помощта била извикана чрез спасителен маяк, активиран от другите деца, които мечката също наранила.

До идването на полицията и лекарите тийнейджърите си оказвали един на друг първа помощ. Те били на 30-дневен тренировъчен лагер по оцеляване, организиран от Националната школа на лидерите, предава БГНЕС. Учениците срещнали мечката в първия ден, в който излезли на поход без инструктори. Колкото до животното, горските рейнджъри и полицията в Аляска и досега я издирват.

Местното управление по лов и риболов още не е взело решение дали хищникът да бъде застрелян, или не, тъй като се мисли и за мечето, което трудно би оцеляло без майка си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.